sobota, 28 czerwca 2014

Papryka nadziewana pieczarkami

Przepraszam za brzydkie zdjęcie, było robione na szybko z telefonu i nie oddaje smaku potrawy :) Nadziewane papryczki idealnie nadają się na szybki bezmięsny obiad. Sos rybny można zastąpić dodatkową łyżką jasnego sosu sojowego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem :)


Składniki (dla 2 osób):
2 papryki żółte
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
2 liście kaffiru
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżeczka sosu sojowego jasnego 
2 łyżeczki kolendry mielonej
1 łyżeczka cukru
400g pieczarek

1. Pieczarki kroimy na drobne kawałeczki,. Czosnek przeciskamy przez praskę, listki kaffiru siekamy i dodajemy do pieczarek.

2. W misce mieszamy jajko z pastą curry, następnie dodajemy sos sojowy i rybny, kolendrę i łyżeczkę cukru. Mieszamy aż cukier się rozpuści, a następnie dodajemy do pieczarek i mieszamy.

3. Papryki kroimy na pół, wyciągamy nasiona. Do każdej połówki nakładamy przygotowany farsz. Parujemy w bambusowym parowniku 15 minut. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli wyrazisz swoją opinię :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...